Перлени колиета - дължини и модели

Все по-модерни и различни, перлените бижута с марката ЮНО Пърлс могат да бъдат носени по очарователен и креативен начин. Екстравагантни са стиловите съчетания от 2 до 7 различни по дължина колиета и с различни по вид и големина перли. 

Съществуват 6 общоприети дължини  перлени колиета. Те не са твърдо фиксирани и следващите мерки са по-скоро примерни. Носят се по различни поводи с различни видове дрехи.

Яка (Collar  30-33 см )

Обикновено са три или повече реда и лежат плътно по средата на врата. Стоят добре с V-образни деколтета или деколте тип лодка.

Колие по врата (Choker 35-40 см)

Най-подходящото за различни случаи колие от един ред перли е „Чоукър“.  Дължината на чоукъра допълва почти всички деколтета. Могат да се сложат и три колиета за постигането на много модерен и привличащ погледа вид. Чоукърът се комбинира чудесно както с ежедневно облекло, така и с изискана вечерна рокля.

Принцеса (Princess 40-50 см)

Колие „Принцеса“ е днешната модерна класика за перлена дължинa. Tо винаги изглежда шикозно и възхитително. Дължината на този модел е подходяща както за затворени и високи деколтета, така и за голямо деколте, като чудесно се комбинира и с висулка. „Принцеса“ е вечен стил. Ако не сте сигурни коя дължина на колие да вземете, дължината на „Принцеса“ е перфектен избор за озаряване на облеклото Ви във всички случаи.

Матине (Matinee 50-66 см)

Верният избор за ежедневни или бизнес облекла, изискващи по-официален дрескод. Допълнителната дължина на колието придава изтънченост на професионалния вид и е чудесен избор за риза или високо деколте. Може да се носи заедно с „Чокър“ или като триредова гривна. Вариантите за комбиниране между колието и други бижута свършват там, където свършва и въображението Ви.

Опера (Opera 70-90 см)

Колието „Опера“ е кралицата на всички дължини. Като единичен ред може да се носи със затворени и високи деколтета, а когато се увие два пъти около врата, става като двуредов „Чоукър“. Идеално е за официални събития или специални поводи, а също така и чудесно се комбинира с други дължини колиета, за получаването на шикозен и екстравагантен вид.

Въже (Rope – над 100 см)

Падащо с елегантност и чувственост, перленото колие тип „Въже“ е било любимо на ултра шикозната Коко Шанел, която често е носела шест или осем огърлици наведнъж.  Такава дължина може да бъде носена като многоредово колие или многоредова гривна. От неофициални случаи до по-официални партита, може да се изненадате от вариантите, които може да ви предложи едно колие 200см равняващо се по дължина на 5 колиета чоукър. Навито около врата се получава обемен многоредов чоукър или носено на 2 дълги реда за модерен и изискан вид. Можете да го добавите към своя подвижен гардероб и да го носите при всеки повод.Този тип колие е точният избор за тези, които търсят разнообразие за колекцията си от перлени бижута.