ДЪЛЖИНА НА КОЛИЕ

Яка (Collar  30-33 см )

Обикновено са три или повече реда и лежат плътно по средата на врата. Стоят добре с V-образни деколтета или деколте тип лодка.

Колие по врата (Choker 35-40 см)

Най-класическото и най-подходящо за всякакви случаи, колие с 1 ред перли. Може да се комбинира с всичко от всекидневно облекло до изискана вечерна рокля.

Принцеса (Princess 40-50 см)

Дължината на този модел е подходяща за затворени и високи деколтета. Също така добре допълва голямо деколте, като чудесно се комбинира и с висулка.

Матине (Matinee 50-66 см)

Това колие е малко по-дълго от Choker и съвсем малко по-късо от Opera – верният избор за всекидневно или бизнес облекло.

Опера (Opera 70-90 см)

Колието Опера е кралицата на всички дължини. Като единичен ред е подходящо за затворени и високи яки, а когато се увие два пъти около врата става като двуредов Choker.

Въже (Rope – над 100 см)

Падащо с елегантност и чувсвеност, перленото колие въже е било любимо на Coco Chanel. Обикновено това колие има скрити закопчалки, което позволява да бъде носено като многоредово колие или дори като гривна. Колието тип Въже е точният избор за тези, които търсят разнообразието за колекцията си от перлени бижута.