МОДА И ПЕРЛИ

Перлите – стилния подарък за различни поводи

  • Перлите – най-добрия подарък, с който да възнаградите или поглезите себе си 
  • Перфектен сватбен подарък – Неостаряваща традиция е да се носят бижута с перли в деня на сватбата. Младоженките по цял свят избират перлата като сватбено бижу.
  • За дипломиране – перлен чокър и обеци 
  • За Вашата перлена годишнина – 30 годишнина от сватбата се нарича Перлена сватба. Перлени юбилеи се наричат още 12-та и 1- та година от сватбата, на които също се подаряват бижута с перли. 
  • За отпразнуване на повишение – За перлите се казва, че носят богатство и здраве на този, който ги носи Перлите са идеален подарък да се отбележи обществено признание

Перлените колиета според техните дължини

Ето една от най-популярните класификации на перлените колиета по дължини. 

Яка (collar 30-33 см )

Обикновено са три или повече реда и лежат плътно по средата на врата. стоят добре с v-образни деколтета или деколте тип лодка. 

Колие по врата (choker 35-40 см) 

Най-класическото и най-подходящо за всякакви случаи, колие с 1 ред перли. може да се комбинира с всичко от всекидневно облекло до изискана вечерна рокля.

Принцеса (princess 40-50 см)

 Дължината на този модел е подходяща за затворени и високи деколтета. също така добре допълва голямо деколте, като чудесно се комбинира и с висулка. 

Матине (matinee 50-66 см)

 Това колие, малко по-късо от опера e верният избор за всекидневно или бизнес облекло. 

Опера (opera 66-90 см) 

Колието опера е кралицата на всички дължини. като единичен ред е подходящо за затворени и високи яки, а когато се увие два пъти около врата става като двуредов choker.

Въже (rope – над 100 см) 

Падащи с елегантност и чувственост, дългите перлени колиета са били любими на Coco Chanel.